Rondleidingen & animaties

Buiten het vrije bezoek dat gratis is, mogelijkheid tot geleide bezoeken en animaties op aanvraag.

Rondleidingen

Het geleid bezoek wordt aangepast aan de grootte van de groep (minimum 20 personen) en de tijd die je wenst te besteden aan de ontdekking van het Interpretatiecentrum van het Landschap. Een bezoek buiten in Florenville behoort eveneens tot de mogelijkheden om de thema’s die in het centrum aan bod komen op het terrein toe te lichten.

 

Analyse
van het landschap

Paysalia biedt een interpretatie van het landschap vanuit de bezoekersruimte met uniek uitzicht over de Semois. Een Visiorama laat je het landschap dat zich voor je opent ontdekken en legt je de bijzonderheden ervan uit. Komen onder meer aan bod: de evolutie van het landschap, het gebruik van de grond, de rol van de mens.

Point de vue de Florenville

De rivier
in het landschap

Paysalia nodigt je uit om het gebied te ontdekken door te kijken naar de rivier: zijn ontstaan, zijn evolutie, zijn rol … Door de alomtegenwoordige Semois waan je je ergens anders. De vele activiteiten langsheen de Semois trekken jaarlijks een groot publiek: zwemmen, vissen, kajakken, enz.

De aantrekkingskracht
van het bos

Een groot deel van het gebied bestaat uit bos. Paysalia legt je de rol ervan uit, de ontwikkeling, de evolutie doorheen de seizoenen. In een visueel en sensorisch hoekje kan je 5 algemene boomsoorten van het gebied leren kennen.

Cartografie

Op een grote kaart van Gaums Lotharingen kan je het opmerkelijk erfgoed van het gebied ontdekken. Een ontdekking van de regio door observatie en oriëntatie.

Info en reservering

Vrij bezoek : gratis

Geleid bezoek :
Schoolgroepen : 5 €/student
Andere groepen :
Groepen (minimum 20 personen) : 5 € /persoon
Groepen (van minder dan 20 personen) : forfait van 60 € aangerekend.

VVV Florenville-sur-Semois VZW
Esplanade du Panorama, 1 – 6820 Florenville
+ 32 (0) 61 31 12 29
info@florenville.org

Animaties

Je verjaardag
in Paysalia

Op woensdagnamiddag kan je in Paysalia je verjaardag (6-12 jaar) vieren op woensdagnamiddag. Kom samen met je vrienden je verjaardag vieren van 14u tot 16.30u! Er worden verschillende activiteiten in verband met Paysalia aangeboden. De animatie sluit af met een feestelijk vieruurtje. Enkel mits reservering (groep van minimum 10 deelnemers).