Paysalia

Het Interpretatiecentrum van het Landschap van Gaums Lotharingen

Point de vue Bohanan Azy

Welkom !

Het grondgebied van Gaums Lotharingen ligt op de grens tussen de Ardennen en Lotharingen. Deze prachtige streek nodigt uit tot ontdekking en ontspanning te midden van een ongerepte natuur. De schoonheid van zijn landschappen, het rijke erfgoed, de vriendelijkheid van zijn inwoners zullen je bekoren.

Te Florenville, op de eerste verdieping van het VVV-gebouw, vind je het Interpretatiecentrum van het Landschap. Daar ontdek je de grootse landschappen van Gaums Lotharingen. Een bezoek aan het centrum, met uitzicht over de Semois, bied je 4 thematische hoeken gewijd aan de geologie, het bos, de landbouw en het bouwkundig erfgoed. Een uitzonderlijk uitzichtpunt (Visiorama) maakt het bezoek compleet.

4 thematische hoeken

De geologie

Het deel gewijd aan de geologie verklaart de vorming van onze landschappen, het fenomeen van de cuesta’s, de kenmerken van de rotsen, enz.

Het bos

Het deel dat over het bos gaat, behandelt de vragen in verband met zijn rol, het beheer, de fauna en flora.

De landbouw

Het thema van de landbouw bekijkt de agrarische zones van Gaums Lotharingen, geeft uitleg over de verschillende teelten evenals over de evolutie van de bewerking van het land.

Het bouwkundig erfgoed

Het bouwkundig erfgoed beschrijft de kenmerken van de lokale architectuur, de bezienswaardigheden, de dorpen, de traditionele bebouwing van zowel de Ardennen als Lotharingen.

Voor alle
leeftijden

Ludieke
tentoonstelling

Rijk geïllustreerde ruimtes

Pedagogische
ondersteuning

Kort overzicht van de vier thema’s … ontdek ze!

© Laurence LECUIVRE